Pages

Saturday, January 18, 2014

Nasi Goreng Sotong

selamat tengahari sume.ari ni aku hanya masak nasi goreng jek..tapi fotonya tiada sebab tak hengat nak amek pic..pas masak terus anak buah aku ceduk nasi dalam pinggan and bersantap....pas siap masak baru aku teringat nak wat cite pasal nasi goreng sotong aku.....makcik ni dah makan pelupalah...
(foto bawah ni ihsan pakcik google sebab makcik lupa pic makcik...)


bagi aku setakat nak wat nasi goreng ni bukanlah susah sangat kot..tp aku ni kalau masak jenis campak campak sebab ikut mak aku punya style...

dah nama wat nasik goreng kan..dah tentu lah ada nasi putih(sebaik2 yang semalam punya sebab tekstur nasi tu nanti jd santek), aku hiriskan bawang besar , serai , cili api , kacang panjang dan ketuk bawan putih and lastly the hero sotong....kuantiti setiap barang tu terpulang pada korang lah....

so tumis sume bahan...perasakan ngan garam pastu siap...dan boleh lah makan...sekian terima kasih yea...hehehehehehehehe

1 comment:

Rose Azadir said...

Assalamualaikum, saya blogwalking kat sini, jemput datang ke blog saya http://ibu2ahmad.blogspot.com. Saya follow sini n kalau sudi follow la saya balik yer ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...