Pages

Monday, November 17, 2014

ALHAMDULILLAH

assalamualaikum dan selamat pagi...dah lama aku tak menulis kat blog ni..dah bersawang2 dan berumpai...pagi ni cuma nak cite tentang sikit perkara...iaitu kami dah ada nama MZR Air Conditioning Services...milik penuh oleh MZ ERA DINAMIK RESOURCES....ALHAMDULILLAH...dan seiring dgn itu bagi memudahkan urusan kami juga dan buat CALL CARD dan beginilah rupanya.....


baru siap minggu lepas dan buat di PERCETAKAN MUNCUL...murah dan cepat....dalam sehari aku dah boleh dapat design dan boleh ambil...kan mudah sebegitu..jadi bagi semua pelanggan dan bakal pelanggan MZR AIR CONDITIONING SERVICES bolehlah hubungi kami di nombor yang tertera untuk sebarang pertanyaan..kami akan berusaha untuk memberi perkhidmatan terbaik untuk anda.

kami berharap agar kami boleh bernafas lega dengan berniaga...amin ya rabbal a'lamin....

Tuesday, October 28, 2014

Masih Berniaga Pasang & Servis Aircond

salam dan selamat pagi semua...untuk pengetahuan semua..kami masih lagi berniaga seperti biasa..walaupun tiada post baru dalam blog ni..jangan risau..anda boleh aje telefon atau wassap kami di 017-6575144 @ 011-23027043 untuk sebarang perkhidmatan berkaitan aircond..

kami terima semua jenis pekerjaan..baik yang kecik mahupun yang besar..jangan segan silu..yang pasti khidmat kami akan memuaskan hati tuan/puan semua...

Friday, September 12, 2014

Tempahan Kek Lapis Sarawak: Lapis Cheese

Rezeki Allah amat luas...terpulang pada kita nak ambil yang mana satu...ALHAMDULILLAH inilah langkat seterus bagi kami berdua...berniaga servis & pasang aircond masih berjalan seperti biasa/walaupun entri tentang dah kurang sikit..sebabnya kami sedang menyiapkan fasa pertama pemasanangan aircond di Bukit Peringgit, Melaka..tunggu main con beli aircond barulah kami boleh pasang...

dan sebagai langkah kedua dalam mencari rezeki ALLAH dalam perniagaan ni...kami berniaga KEK LAPIS SARAWAK yang memang sangat2 yummy....jadinya ini untuk tatapan semua kawan2...manalah tau kalau2 ada yang berhajat nak makan kek lapis SARAWAK yang originated dari SARAWAK bolehlah pm aku yek...lapgipun ni kan nak AIDILADHA kan..so bolehlah tempah kek lapis ini dari aku yea...ZURAIDA..segar dari ketuhar....atau bahasa mudahnya FRESH FROM OVEN...

untuk masa ni aku update tentang kek lapis cheese.ada perisa yang mampu membangkitkan selera kawan2 semua.boleh lihat dibawah dan sekiranya berkenan dan ingin tahu tentang harga boleh saje pm aku di FB:siti.rajab...jangan malu2 yea kawan2...


Selamat pagi Jumaat



 

salam jumaat kawan2 semua...pagi ini tak sempat minum kopi malah tidak juga minum teh...hanya makan nasi lemak dan minum Zesty Zappel....lain macam pulak kan cara aku bersarapan..kawan2 makan apa pagi ni...moga urusan kita sentiasa dipermudahkan hendaknya...AMINNNNN
 

Thursday, September 11, 2014

Sendiri Itu Boleh Membunuh Perkahwinan

 

sedang aku layan FB terbaca petikan ini di wall..saje je nak wat panduan untuk aku dan semua kawan2...khususnya bagi yang dah berkahwin ataupun berpasangan...rupanya beSENDIRIAN dalam hubungan boleh membunuh hubungan tu...tapi bila dilihat semula betul jugak...kalau dah berDUA tapi SEGALA macam urusan hanya dilakukan oleh SEBELAH pihak...lebih baik berSENDIRI...apa2 pun fikirlah yang terbaik untuk hubungan kite ni...bukan boleh cuma bersandar pada seorang aje....perlu bertitik tolak dari dua orang jugak kan???

Selamat Makan Tengahari Semua...Saya Cuma Makan Karipap Aje...

Friday, September 5, 2014

Berdoalah Untuk Sentiasa Cintai SiDia

 

Dont Just Pray To Marry The Person You Love
But, Pray You Love The Person You Marry
I Will Always Love You Syah Rizal
Will You????

Ceramah Agama Dun Rembia:Sebar2kan

 

pic ini aku ambil di wall FB aku..jemputan dari Datuk Hjh Norpipah...Ceramah Agama Peringkat Dun Rembia yang akan diadakan pada Hari Sabtu 6September 2014 Jam 8.45malam di Dataran SMK Dato' Dol Said..Jemput datang beramai2 yea...penuhkan kawasan padang tu yea kawan2

Perjalanan Bermula Hari Ini

salam pagi kawan2 semua...dah bersarapan ke belum??aku dah makan bersama en SAYANG...dan makan aku makan lontong+kopi o panas...mmg cara aku sarapan pagi ni..macam ramai plak yang baca blog ko ZURAIDA...hehehehehehe..selepas minggu lepas penuhi aktiviti dengan berperang dan menangis jadinya minggu ni padatkan aktiviti hujung minggu aku...minggu ini cuti yang padat dengan aktiviti dan ianya bermula pada malam ini...

Displaying 2014-09-05 09.34.29.jpg 

gambar ini aku tak tau mcmana nak ubah jadi melintang...jadinya korang tengok senget yek...terkadang kena buat aktiviti sengetkan kepala...hahahahahaha...malam ini aku akan ke KLANG untuk menghadiri majlis pertunangan anak buah aku (iaitu anak abang kedua aku)...perjalanannya seorang atau berdua...kenalah tunggu cite selanjutnya..perjalanan terus dari Melaka Sentral ke Klang..dan adik aku akan tunggu kami di sana..moga dipermudahkan perjalanan kami hendaknya..... 

kisah penuh akan aku citekan selepas pulang yea kawan2 semua...pastinya aku seronok sebab dapat jumpa kaum kerabat semua...

Thursday, September 4, 2014

Seloka Tengahari Khamis: BUDU

disebabkan sedang boring so aku pn browse kat FB dan terbaca artikel ni..boleh percaya atau tidak terpulang pada pemikiran masing2 la...sebab semuanya datang dari ALLAH swt saje...tapi jangan korang gelak pulak yea...

 

ini keratan akhbar mengenai kebaikan makan budu yang katanya bolehmencegah kanser payudara...tapi janganlah pulak makan budu serupa mandi sebab nanti dapat penyakit lain pulak..dari nak cegah kanser dapt plak darah tinggi sebab budu ni kan masin sikit..jadinya beragak2 la ye...sejauhmana kebolehpercayaan tentang kajian tersebut pun tak tau lah...

Wednesday, September 3, 2014

Kisah Kelmarin Bila Sang Ular Menyorok

salam 3 September 2014...dah semakin dekat kita ke penghujung tahun yea kawan2...ini cite yang aku nak bagitau sume...kisahnya bila en SAYANG bagitau yang ada seekor ular sedang menyorok dalam motorsikalnya..punya terkejut aku dengar..jadinya kami ke umah en SAYANG menengok sambil nak keluarkan sang ular tu...setelah motorsikal itu dicabut kesemua cover yang ada dapatlah di lihat..rupanya sang ular menginap di situ dengan penuh lenanya....


nampak tak kat mana hamba ciptaan Allah tu lepak???dalam lubang sebesar itu....tapi disebabkan keberanian yang ada tu maka en SAYANG cucuk kayu ke arah ular tu dengan harapan nak suh keluar tapi sebaliknya dia sembunyi di tempat lain..dan datangnya seorang lelaki katanya kalau nak kuarkan ular sembur dengan RIDSECT atau apa sahaja sebab bau busuk tu ular akan kuar..dengan izinNya keluar jugak ular tu..
 



inilah hero kesayangan aku....walau tak besar tapi asalkan namanya ular tetap jadi takut..dan ini kali kedua ular masuk ke umah en SAYANG...sedang cari apa jalan nak halang ular masuk umah..kawan2 ada idea ke??

Friday, August 29, 2014

Pasang Aircond Murah Melaka


selamat tengahari sume...aku kembali merajinkan jemari yea..kali ni seperti yang semua maklum aku nak up entri berkaitan khidmat kami salah satunya ialah khidmat pasang aircond...bagi sesiapa yang nak pasang aircond dengan harga yang murah boleh aje call en SAYANG untuk harga...dan jangan risau tentang harga sebab aku yakin harga yang kami tawarkan adalah dalam nilai poket dan bajet anda.tapi ini hanyalah untuk orang MELAKA yea..boleh jgk tgk dlm blog ni kerja2 yang kami dah buat sepanjang masa ni...bukan tidak banyak kerja yang kami dapat tapi disebabkan masa en SAYANG buat kerja saya tiada maka tiadalah gambar yang lain..sekarang ni kami dapat projek pemasangan aircond di Bukit Peringgit...ALHAMDULILLAH..jadi jangan lupa call kami yea...andainya masa anda telefon en SAYANG saya tidak jawab anda boleh tinggalkan mesej dan kami akan telefon semula...

Kek Ulangtahun ke 35-Mujurlah Ada Kek

salam dan selamat pagi semua...semalam adalah hari ulangtahun aku yang ke 35 tahun...dan semalam jugak hari aku bermasam muka dengan en SAYANG..dan penyudahnya malam semalam aku beli sendiri kek hari lahir untuk aku selepas tiada apa2 pn yang keluar dari mulut en SAYANG...tak pe lah aku fikir kalau orang tak nak buat apa2 sambutan untuk aku makanya lebih baik aku beli sendiri....untuk sedapkan hati sendiri...tapi sebelum aku beli aku minta duit pada en SAYANG...hahahahahah...nampak jahat tak aku ni..tak kiralah asalkan aku dapat kek ulang tahun...(dah kemaruk nak makan kek)



inilah kek aku yang comel...aku beli kat taman telok mas..Kedai kek Al'Azim..murah aje pun..nak mahal2 pun buat apa kan..so aku potong kek ni kat umah ngan en SAYANG dan anak buah aku...akhirnya dapat jugak kek sebab tahun lepas tiada sambutan dan tiada kek ulang tahun....tu yg berazam tahun ni walaupun tiada sambutan tapi aku nak jugak kek......ALHAMDULILLAH

Thursday, August 28, 2014

Merajuk Itu Marah Atau Mengada2

adakah aku sekarang ni sedang merajuk atau sedang mengada2??keliru pulak dengan apa yg aku lalui sekarang ni..besar sangat ke permintaan aku?melampau sangat ke apa yang aku nak??fahamlah bahawa aku tak pernah inginkan kemewahan harta benda cuma inginkan diberikan kasih sayang melimpah ruah dan masa yang banyak...tidak aku inginkan barang mahal tapi apa yang paling mahal aku nak adalah MASA dari kamu...payah sangat ke nak DAPAT??

adakah MASA itu lebih susah nak dapat berbanding benda yang lain??MAHAL sangat MASA kamu yea??kalau diberi pada saya menyebabkan kamu RUGI ke?maaf sebab saya berkehendakkan HARTA yang paling MAHAL iaitu MASA awak..ampunkan saya

saya sayang awak sangat2...awak dunia saya kerana saya tak punya orang lain untuk saya kongsi rasa..hanya awak yang ada di saat2 saya tiada sesiapa...saya tau awak pun sayang saya...tapi..????

ingatlah semua..walau sesibuk mana pun kita melakukan pekerjaan tak salah pun kalau meluangkan masa untuk yang tersayang..sebabnya kalau ianya berlalu tiada apa yang boleh menggantikan masa2 yang dah berlalu.sayangilah mereka semasa masih ada kasih dan hayat mereka di dunia ini..

#SelfieMerdeka57





 

ini aku amik dari FB Dato Noorul Ainor...Ambil gambar selfie beramai2 dalam masa sejam untuk memcahkan rekod Guinness World...marilah bersama2 memeriahkan untuk menunjukkan rasa cinta kasih kepada MALAYSIA..korang akan dapat sijil dan cenderahati kepada peserta..apa lagi jom lah ke Laman Tuanku Abdul Rahman pada 31/8/14 jam 3-5petang...marilah beramai2...

Happy Birthday To Me

 

selamat pagi semua..hari ini 28 OGOS 2014.genap usia aku 35tahun...dah bertambah usia rupanya aku...hahahaha..tapi apalah yg ada pada nombor kan..nasib baik jugak sebelum genap usia 35 aku dah bertunang..tercapai jgk impian aku dalam senarai 'wishlist' aku..hahahaha...apa2 pun aku ucapkan terima kasih pd en SAYANG, pada adik aku dan kawan2 yang ucapkan selamat hari lahir pada aku....terima kasih kerana masih mengingati aku..dan aku berharap hari mendatang akan beri sinar baru dalam hidup aku...

untuk en SAYANG terima kasih sebab sudi menyayangi aku dan mencintai aku..sentiasa menahan sabar dengan apa yg aku buat...in sya allah tahun depan kita akan hidup bersama mengharungi segala badai yang datang bersama..malah lebih mencabar dari sekarang..

 

Wednesday, August 27, 2014

PROMOSI Burger : Beli 1 Percuma 1

entri ptg ni nak cakap pasal barang percuma..disebabkan kebanyakkan dari kita semua ni memboikot makan kat McD atau yang sama waktu dengannya..jadi aku pun nak share sesuatu.korang mesti tau kan Burger Bakar Abang Burn (BBAB) yang glamer tu kan...so..korang boleh print out dan buat lah salinan samada hitam putih atau pn berwarna yeak...takde masalah pn...bwk baucer tu ke mana2 jajahan BBAB serata MALAYSIA untuk menebus beli 1 percuma 1..jadinya kalau korang berdua: BELI satu burger BAYAR harga satu burger dan yg lagi sorang dapat burger PERCUMA tapi dengan syarat masa order tunjuk baucer tu yek..kalau tak mmg sampai mati pn tak dapat...



aku pun memang teringin nak makan BBAB tapi malangnya roti burgernya ada bijan dan itulah salah satu alahan yang aku tak boleh kompromi...jadinya aku share dengan korang sume yea..nak tau lebih lanjut KLIK yea.... selamat menebus burger PERCUMA.tapi promosi ini sehingga 16 SEPTEMBER 2014 sahaja...CEPAT YEA KAWAN2

published!!!!!


Cite Kosong di Pagi Rabu

 

ini yang aku baca kat FB aku sekejap tadi...cer tengok korang pakai jam di tangan yang sebelah mana??aku pakai di tangan kiri jadinya aku ialah org yang ******* (diamdiam baca dah lah zuraida)hahahahahahaha

Tuesday, August 26, 2014

Menu Untuk Makan Malam

salam tengahari.korang dah lunch??ari ni aku tak makan tengahari pun sebab en SAYANG tak sempat nak belikan makanan pagi tadi makanya aku hanya makan roti dan biskut..so apa yg menarik untuk aku makan malam nanti??nak masak atau nak ajak en SAYANG makan kat luar yek??ada apa2 cadangan ke kawan2??kat tekak ni teringin sangat nak makan burger tp kesian pulak kat en SAYANG kalau makan malam ni cuma burger...dahlah bekerja berat2 takkan hanya nak makan burger aje..so apa aku nak makan yea??

 

APA NAK MAKAN NI??tak ada idea la..cepat lah datang idea ni....nak masak takde idea...nak makan pun takde idea....apa lah aku ni kan.....

Kisah Syawal 2014

memandangkan ari ni merupakan hari terakhir dalam bulan SYAWAL so aku pun korek2 gambar dalam FB aku tuk buat cite raya kami sekeluarga...tahun ini tema kami sekeluarga GREEN+BLUE...kenapa ada dua warna kan??sebabnya hijau adalah untuk yang perempuan dan biru untuk lelaki memandangkan kaum adam jarang pakai baju melayu so tak perlu beli barulah kata abang sulung aku...so ikutkan aje...inilah kisah keluarga aku yang memang tak besar ni...terima kasih lily sebab tag dalam fb ...meh menonton pic...pic ni random..tapi kebanyakkan di ambil kat umah 








akhir sekali dari kami sekeluarga SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI 2014.Moga kita akan berjumpa kembali di SYAWAL 2015..IN SYA ALLAH



28 Ogos

salam dan selamat pagi sume...ari ni buat entri mengarut sikit...hari ni 26 Ogos....cer kira brp ari lagi nak ke 28 Ogos??hahahahahahah...mengarut kan aku ari ni...akan ada surprise ke??atau dilupakan seperti tahun yg lepas???berdoa yang terbaik yea ZURAIDA...


Monday, August 25, 2014

Kalau Nak Cari Pengasuh

selamat tengahari semua..dah makan tengahari ke korang sume??aku mkn roti telur jea....enti petang ni berkaitan ngan posting kawan aku kat fb mengenai seorang akk ni nak mnta tlg iklan tentang khidmat pengasuh yg dia tawarkan..manalah tau kalau ada kawan2 yang tinggal di kawasan Seremban dan mencari pengasuh anak2 boleh aje call akk ni..jadinya mohon dipanjangkan yea kawan2...tak rugi pun...




Mengira Hari ke 28 OGOS



hari ini 25 OGOS 2014...lagi beberapa hari dan aku sedang menghitung hari ke hari yang ditunggu2..28 OGOS...apa perasaan aku yea???berdebar-debar ke??takde pulak...tapi ada perasaan bercampur baur pulak kali ni...ada apa yea pada 28 OGOS ni.???kte tunggu aje nanti...kalau ada cerita menarik aku akan tulis tapi kalau takde cite menarik aku biarkan aje 28 OGOS tu berlalu seperti hari2 biasa...


Selamat Kembali Penulis Blog Ni.....


ari ni ari ISNIN dan aku kembali menulis di blog ni...bukannya sebab takde masa tp sebab penyakit 'M' menyerang urat saraf nak menulis makanya ia terbiar seketika...dan harapan aku biarlah aku ISTIQAMAH dalam menulis kat blog ni...

DAN bukan disebabkan malas menulis BLOG ni aku tak berniaga lagi yea kawan2 semua.inilah punca rezeki KAMI berdua..perniagaan KAMI masih berjalan seperti biasa cuma sekarang ni en TUNANG sedang dalam fasa pertama menyiapkan pemasangan 24 buah aircond di 2 buah rumah banglo di BATU BERENDAM...keje pasang aircond kat umah ni ada 2 fasa sebab kesemua wayar perlu dibuat didalam batu...jadinya selepas hack batu,pasang wayar dan jalan paip air tukang umah akan simen batu dan cat...selepas selesai itu barulah fasa kedua berlangsung...ALHAMDULILLAH rezeki dari ALLAH swt dapatlah kami rezeki...

bagi sesiapa yang nak dapatkan khidmat kami samada nak servis aircond atau nak pasang aircond baru mahupun nak alihkan aircond boleh aje call kami...jangan risau tentang harga sebab kami akan kami akan beri servis yang terbaik pada harga yang berpatutan..kita tolong sesama kita aje...

Wednesday, August 13, 2014

Servis Aircond Murah Lagi

salam dan selamat pagi..dah lama aku tak update cite tentang perniagaan kami..bukan takde job tapi sebab terlalu banyak masa yang takde..tu yg aku tak berkesempatan nak tambah cite...walau apa pun kami tetap berniaga dan boleh aje call nombor di bawah ni yea...

dalam sebulan berniaga sepanjang bulan puasa ari tu rezeki kami mencurah2..terima kasih kepada sesiapa yang menelefon dan mendapatkan khidmat kami..in sha allah kami akan bagi servis yang terbaik dalam bidang kami..dan ari ni kami dapat projek pasang 24 buah aircond di dua buah rumah banglo di BATU BERENDAM...minggu ni keja untuk tanam paip..selepas selesai tanam paip berehat utk banglo disiapkan sepenuhnya baru boleh pasang aircond pulak...ALHAMDULILLAH...rezeki kami...

bagi yang nak dapatkan khidmat kami boleh call

SYAH RIZAL
017-6575144

Friday, July 18, 2014

Servis Air Cond Murah: Surau di Batu Berendam

dapat rezeki pasang 2 buah Aircond di sebuah surau di Batu Berendam tapi aku dah terlupa apa nama surau tu...kali ni en SAYANG pasang sensorang...katanya tak perlu bawak budak sebab senang nak pasang...walau tak banyak tapi rezeki kami ada untuk menyambut raya ni dan belanja seharian..terima kasih kepada yang sudi memanggil kami....






utk yang baru membaca blog aku ni...kalau anda rasa nak pasang AIRCOND dengan harga yang memang MURAH jangan lupa telefon kami yea

SYAHRIZAL
017-657 5144

Servis Air Cond Murah: UiTM Bandaraya

kali ni kami dapat pasang 2 buah aircond 1hp dan 2hp di UiTM Bandaraya.penuh cabaran dan dugaan masa nak pasang kat sini..apa2pun terima kasih kerana memanggil kami...jom nengok gambar yea...







kali ni non ada pin en SAYANG sebab aku tak ikut...ini en SAYANG dan kawan2..kata en SAYANG ada rezeki baik kongsi sama2...alhamdulillah siap jugak akhirnya walaupun terlambat

Servis AirCond Murah: Di Paya Dalam

selamat petang semua.dah sebulan aku tak cite tentang bismes kami berdua...aku akan cuba buat secara berperingkat tapi kebanyakkan aku dah lupa servis di mana...tapi aku cuba sedaya upaya la...hahahahaha (maklumlah dah tua2 ni banyak yg dah lupa)





ini overhaul aircond kat umah kawan sekolah aku di Paya Dalam.disebabkan aku ikut maka adalah gambar en SAYANG sedang buat keje...aku buat apa??aku jadi mandor saje...hihihi..
Apa2 pun terima kasih Pn IMMAH ARIFFIN yang masih ingat aku walaupun aku telah hilang memori tentang rakan sekolah lama....maaf yea

#MH17

selepas beberapa bulan kehilangan MH370 dan masih belum diketahui statusnya...ari ni tragedi MH17 pulak...ditembak menggunakan peluru berpandu hanya kerana kedua2 negara itu berperang makan kapal terbang tersebut menjadi mangsanya...

menjelang hari raya ni boleh aku bayangkan bagaimana perasaan keluarga mangsa...ada yg telah 30 tahun tinggal di Amsterdam kali ni balik ke kampung untuk menyambut SYAWAL bersama tapi lain yang jadi pulak..

apa2 pun banyakkan bersabar dan redha kerana ALLAH lebih menyayangi mereka walaupun kejadian kematian mereka masih belum dikathui kebenarannya...

#ALFATIHAH

Thursday, July 3, 2014

Kembali Semula Selepas Bersawang



salam dan selamat tengahari semua.belum terlambat nak ucapkan SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN untuk semua kawan2....aku dah lama menyepi bukan sebab merajuk (adalah sikit) tapi lebih kepada kesibukan dalam bekerja membuatkan aku tak sempat nak menjenguk ke sini...ditambah plak dengan blog yg seperti sedang dilanda masalah menyebabkan apa aku cite semua org tak tau kan...sedihnya....


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...