Pages

Friday, November 1, 2013

::Water Rafting di Adeline Villa::

bermain air di jeram bukan aktiviti aku sebab aku memang takut dengan air....takut lemas katanya..tapi bila di ajak bermain air di jeram...aku berkata pada diri sendiri...boleh ke aku buat??tapi kata team mate aku...kalau tak cuba mana nak tau seronoknya....jadi aku pun amik keputusan utk bermain air jugak...kata mereka ikut saje arahan yang diberikan...pasti boleh lakukan...sebelum bermain...mulut aku tak berhenti berdoa..moga2 sumenya selamat hendaknya...so meh kita nengok fotonya...nanti aku tunjuk foto masa briefing yea....ni masa dah sampai ke jeram tu...dan entri ini adalah entri paling banyak foto ok.....


inilah jeramnya...nampak tenang kan..masa ni ngah tunggu instructor kayak masing2...aku masa ni ngah amik feel jeram...berani ada takut pun ada...pengajar kami bernama HELMI
 

aku duduk kat hujung skali...memang tak nampaklah aku ni..menyoroklah katakan....masa ni ada instructor yang dah sampai dan panggil ahli2nya naik kayak tu...
 


masa ni dah berlangsung pun acara bermain air di jeram...kayak aku yang ada instructor pkai wind breaker warna oren tu....naik ngan orang ni memang sangat selamat sebab dia memang baik...
 

itulah aku....di kayak yang ada lelaki bertshirt pink tu...aku memang duduk sebelah lelakitu aje...sebab lelaki tu team leader aku...dia memang sangat membantu aku...selalu bagi aku kata semangat..
 

atas tu masa kitaorang ngah berehat tunggu kawan2 lain sampai..kitaorang kayak yang kedua atau yang ketiga sampai awal....kalau tak silap aku lah...
 


inilah suasana jeram tu...memang sangat tenang tapi hanya yang bermain je tau camne air tu menghambat kayak masing2...dalam takut pun aku masih mampu bertindak mendayung tau...bukan senang nak mendayung tapi aku BERJAYA...hahahahahaha
 


sempat jugak main2 air masa ni...seronok jugak sesekali main air jeram yang sangat sejuk berbanding air laut...air jeram ni masih dara..tiada orang yang datang mandi melainkan yang bermain kayak yang sebegini jea yang mandi....
 

cantik kan air terjun tu???tenang sangat2..bersih gila air tu sebab takde yang bermandi manda dan buang sampah
 







seronoknya aku dan kengkawan main kayak kat sini.....kalau korang nak datang pun boleh datanglah ke GOPENG dan rasai keseronokan di ADELINE VILLA...
 



pas bermain tiba masa menaiki kenderaan rasmi...sebuah lori yang mampu menampung betapa ramainya kami...tapi yang penting kami semua ENJOY....walau ada jugak yang kurang berpuas hati tapi bagi aku sangat2 berbaloi pengorbanan aku tak berjumpa si dia...walau seronok tapi hati tetap ingat kat dia tau....hehehehehehehe
 

2 comments:

Puan Ida said...

aktiviti yg bes ni
memng syok
salam perkenlana dari ida
jemput singgah blog ida ye
umielman.blogspot.com
dah follow blog ni no26

siti zuraida Rajab said...

tq pn ida sbb sudi follow blog kite yg tak seberapa ni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...