Pages

Saturday, May 18, 2013

::Percubaan Yang Menjadi::

salam dan selamat pagi.....pagi ni cuma nak cite hal malam semalam. dalam pada kekalutan dan kepenatan tetiba rasa nak makan sesuatu datang....dan aku teringin nak makan chocolate cake....nak ku beli di SR serasa belum mampu di poket...memandangkan apa  yang sedang diusahakan ini baru aje nak mula jadi kenalah ikat perut sikit...jadi malam tadi kami pun mulakan aktiviti yang dipanggil percubaan untuk mmembuat kek coklat....resepi memang aku dah tau cuma kali ini feelnya lain macam sikit....dan alhamdulillah menjadi jugaklah kek kami.cukuplah dimakan sebagai minum petang nanti..aku tunjuk gambar kek yang jadi yek....tahun lepas aku ada buat jugak tp sebabkan keknya bantat maka aku tidak menceritakan disini...heheheheheh..tapi maaf tiada resepi kerana blog aku bukan bog resepi...aku cuma cite yang dah jadi..maaf yek...lagipun aku bukan pembuat kek profesional..apa yang aku buat hanya untuk santapan keluarga sahaja....hehehehehehe


ini budak yang sangat excited dengan kek coklat..berjaga sampai tengah malam nak tunggu kek ni siap dan dia boleh menghias


ini kek yang kami buat dan proses menghias baru nak abis...tak hias apa pun cuma letak chocolate rice and chocolate topping...


inilah rupanya kek kami setelah siap...pasni nak masuk peti ais tuk bekukan topping dan nak dimakan petang ni...rasa tak sabar plak....

5 comments:

nur-afiz said...

raya nnt buat x kek ni... nakpi rumah....

nur-afiz said...

raya nnt buat x kek ni... nakpi rumah....

siti zuraida Rajab said...

in sha allah akan buat kek tu kak...jemputlah datang ke umah saya..tp call awal2 ye sbb sy cuti tak lama..hehehehe

nur-afiz said...

Insyaallah... raya tahun ni raya sini dulu kot... boleh pi raya rumah kawan2.. apa2 nnt,... knisah tel dulu...

siti zuraida Rajab said...

boleh saje...no saya masih yang sama..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...