Pages

Tuesday, December 11, 2012

::Selamat Menyambut Ulang Tahun Kelahiran::

ahad lepas adik aku nak sambut ulangtahun kelahiran suami dia so kami berdua pun memasaklah..kali ni adik aku kata tak nak beli kek so kitaorang buat pulut kuning dan bubur merah bubur putih untuk menggantikan kek...kitaorang makan kat tasik ayer keroh iaitu tempat lepak yang biasa kitaorang pegi kalau nak makan kat luar...

 
inilah bestday boy...pic ni sehari sebelumnya...masa ni kitaorang pegi berjimba2..nanti aku cite tentang perjalanan kitaorang

 
 
inilah mereka 3 beranak....instead of cake adik aku buat yg lain plak...suami dia pun terperanjat..ingatkan sekadar makan2 biasa tapi ada sambutan ulangtahun utk dia plak...hehehehe

 
inilah makanan yag aku ngan adik aku masak tuk kitaorang....makanan biasa tapi apabila dimasak ngan kasih sayang ia jadi luar biasa rasanya kan???

 
ini pulut kuning yang menggantikan kek hari jadi...bukan sebab tak mampu nak beli tp ia lebih kepada kasih sayang...


inilah bubur merah bubur putih...dah lama kitaorang tak buat bubur ni...ini bubur tradisi orang Jawa apabila ada majlis2 kesyukuran....
 

2 comments:

@lfidah @dim said...

sesekali tukar kek ke lain pulak.makan kek selalu pun muak.

amieda said...

betul tu...sekurang2nya boleh makan yang lain plak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...